top of page

sre., 10. mar.

|

Spletna konferenca

Aktualni vidiki upravljanja oskrbovalnih verig, transporta in logistike v Jugovzhodni Evropi

Current aspects of supply chain management, transport and logistics in the SEE region

Trenutno ne sprejemamo novih prijav
Ostali IRTL dogodki

Čas in lokacija

10. mar. 2021, 10:00

Spletna konferenca

O konferenci

Ocena kakovosti logistične storitve s strani uporabnika je pogosto povezana z množico negotovih, nedoločenih, nejasnih in nerazločnih količin, ki jih je zelo težko numerično prikazati. Subjektivne ocene posameznih parametrov logistične storitve se od uporabnika do uporabnika razlikujejo. Tako je lahko za enega od uporabnikov čas dostave proizvoda „prekratko“, za drugega pa nesprejemljivo „predolgo“. Modeliranje kompleksnih procesov kot sta dostava in namestitev proizvoda ni mogoče brez uporabe nekaterih tehnik in metod, ki uspešno ocenijo negotovost, nedoločenost in nenatančnost logistične storitve.

Glede na to, da logistika zajema vse aktivnosti s katerimi poteka prostorska in časovna transformacija blaga, se njene količine in strukture, ki sestavljajo logistični dejavnik celotnega toka blaga, ki se sistematično upravlja, realizirajo in nadzorujejo. Vse aktivnosti je potrebno med seboj uskladiti, saj je le tako mogoče zagotoviti učinkovit pretok blaga od mesta odpreme do mesta dostave. Poleg tega logistika obsega tudi sistem aktivnosti, ki omogoča oblikovanje, projektiranje, usmerjanje, vodenje in reguliranje pretoka blaga (materijala in produktov), energije in informacij znotraj in med sistemi. Z vidika prevoza blaga lahko logistiko definiramo kot množica vseh dejavnosti skozi katere se v določenem sistemu izvaja oblikovanje, projektiranje, upravljanje in nadzor postopka na področju rokovanja, skladiščenja in transporta blaga.

Evropska komisija je izdelala Strategijo razvoja Evrope do leta 2020. Zavedajoč se, da se ta Strategija nanaša le na države članice EU, je OECD podal iniciativo izdelave Strategije razvoja Jugovzhodne Evrope do 2020 (Strategija JIE 2020), katere cilji bodo izpeljani iz Strategije razvoja Evrope do leta 2020. Konferenca mora v osrednjih razpravah analizirati trenutno raven logističnega razvoja v Jugovzhodni Evropi, kot tudi težavnost, priložnosti in izzive v regionalnih oskrbovalnih verigah v naslednjem desetletju.

Slovenija je pomembna v povezovanju regionalnih oskrbovalnih verig, zato ocenjujemo, da bo Konferenca s svojim strokovnim znanjem, veščinami in praktičnimi izkušnjami na trgu spodbudila nove predloge in poslovne priložnosti, določila smernice za izboljšanje trga z mreženjem in usklajevanjem posebnih in skupnih interesov, ter predlagala ukrepe za izboljšanje pogojev poslovanja s prednostnimi interesi gospodarstva, gospodarstvenikov in stroke.

V čast in zadovoljstvo nam je vljudno Vas povabiti, da sprejmete sodelovanje na naši konferenci.

PREDSEDNIK ORGANIZACIJSKEGA ODBORA

Mile Lukić

_

CILJI ZNANSTVENO-STROKOVNE KONFERENCE

Cilj konference je bil združiti poslovneže in akademike, ter druge pomembne udeležence v funkciji celovitega razmisleka in predstavitve rezultatov raziskav in dela v ključnih vidikih upravljanja oskrbovalnih verig, transporta in logistike v SEE regiji.

_

OKVIRNE TEMATSKE TEME

1. Upravljanje oskrbovalnih verig (SCM) v Jugovzhodni Evropi 

2. Sodobni cestni prevoz - Standardi in uskljajevanje predpisov v Jugovzhodni Evropi 

3. Logistični sistemi v Jugovzhodni Evropi 

4. Poslovna logistika v Jugovzhodni Evropi 

5. Analiza logističnih strategij v Jugovzhodni Evropi 

6. City logistika 

7. Logistični centri

8. Povratna logistika

9. Trend razvoja logistike

10. Politika EU - Standardi logistike 

11. Logistični stroški 

_

NAČIN DELA 

Delo sestanka se je odvijalo po programu, ki je objavljen v Programu dela glede na število prispelih del in razpoložljiv čas trajanja konference.

Preko spleta kot v živo smo izvedli:

1. Plenarno zasedanje

2. Tematsko zasedanje 

3. Predstavitve

4. B2B srečanja

5. Delavnice 

6. Aktualna problematika 

_

URADNI JEZIKI 

Uradni jeziki znanstvene konference so bili slovenski, hrvaški in angleški jezik.

_

CENA IN PRISTOP KONFERENCI 

Konferenci ste se lahko pridružili tako, da ste:

1. Prijavili ste se na konferenco (prijavnica na voljo na tej strani)

2. Poravnali ste račun (poslan na vaš elektronski naslov)Avtor: 180 EUR    Soavtor: 120 EUR    Udeleženec brez referata: 100 EUR

3. S pomočjo detajlov, ki smo vam jih poslali na elektronski naslov ste se lahko udeležili konference

Deli dogodek

Event Info: Events
bottom of page